Morgenskjerm vs bootcamp

Jeg registrerer lyden fra 4 ulike skjermer som durer, ingen krangling. Sjekker klokka og legger meg som et slakt til å sove videre. Stillheten og rolige morgener i ferien er nydelig for en firebarnsmor..

Jeg kommer meg opp av sengen litt senere enn planlagt. Felles frokost registrerer jeg med et halvt øye ikke er nødvendig, spor etter melk og gryn sier sitt…

-«Av med skjerm, ut og lek!» Tiden er overmoden for å skifte aktivitet og jeg har dårlig samvittighet for deres snart firkantede øyne..

Ingen reaksjon. Bare grynting, sure fjes og rykninger i stolen.

-«Av med skjerm NÅÅ hvis ikke…!!»

Hjertepumpa bruser, jeg må anstrenge meg for å ikke si noe jeg kommer til å angre på. Det er jo tross alt første dag i ferien! Så etter litt om og men blir Playstation, NRK super, YouTube og Netflix slått av. Stemningen er grei men barna er daffe. Vanskelig å komme i gang med god og kreativ lek. Noen vil dra seg i sengen. Jeg mugger, men prøver å skjule det så godt jeg kan.

Neste morgen.

Våkner tidlig for en gang skyld og funderer på feriens morgenrutiner. Hjemmeferie=morgenskjerm, nydelig for små og store. Men gårdsdagens scenario minner meg på hvorfor hyppigheten bør holdes nede. Jeg orker virkelig ikke tanken på å ha det slik i tre uker. Men jeg orker heller ikke alle protestene som vil komme ved en eventuel kansellering av morgenskjermen. What to do??!

Før jeg får tenkt meg om hører jeg stemmen min brøle som en kommandant så det rasler godt i barnas sovende kropper:

«OPPSTILLING OM 5 MINUTTER I BADETØYET OG JOGGESKO!!»

Haha hva har jeg satt i gang?! Uten å ane hva jeg begir meg ut på, jogger jeg ut porten med flokken min klokken 08.000. Etter ca 1km hopper vi i sjøen med svømmetrening ut til bøya før det hele avsluttes med styrketrening og appen «7. minutes.»

Tilbake i huset.

Mens barna dekker på bordet og skifter, lager jeg god-frokost. For oss er det f.eks. brød, eggerøre, rørte bær.. God mat og litt ekstra kos fører alltid til godt humør og store smil.

Feriefrokost hos bigsis, jeg lager det ikke så lekkert!

«-Da er det leketid, unger!»

Null stress. Full respons. Jeg elsker å observere barn i god lek!!

I skrivende stund pakker vi oss klare for hyttetur. Vi har hatt tre fantastiske uker her hjemme der dagene stort sett har gått med til morgentrening/bad (tidspunktet ble en time senere pr uke..!) etterhvert ble det morfars stupeskole, god mat, masse besøk (som også har vært med på «regimet»), mer bading og krabbefiske. Og skjerm på kvelden. Jeg er ikke i mot skjerm! Bare ikke hver morgen.. Der er bootcamp en soleklar ferievinner!!

Her kommer morgenopplegget i bilder og video!

Feil
Denne videoen finnes ikke

Én tanke på “Morgenskjerm vs bootcamp”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s