Morfars stupeskole!

Vi har stort sett vært hjemme i sommer. For å få feriefølelsen, brøt vi opp den vanlige rutinen. F.eks bootcamp på morgenen som jeg har skrevet om tidligere. Eller det jeg skal skrive om nå, morfars stupeskole!

Løping og lek i vann er jo normale sommeraktiviteter. Men ved å ramme det inn med et «fremmedord» og utbrodere innholdet, har det blitt alt annet enn vanlig. Det har blitt verdifulle sommerminner for barna, helt gratis. Kanskje blant de som huskes best også?

Morfar, alias Moshda, er en eminent stuper! I en alder av 73 år, holder han fortsatt en særdeles god stil!

Vi flyttet til Ljan, mitt barndomshjem, for 5 år siden. Mor og far bor i 2.egt. Knyttet til huset fra 1935 er også et badehus. En liten sjarmerende «boks» med brygge. Det er her vi, store og små, herjer om sommeren! Det er rart og veldig koselig å tenke på at barnas oldeforeldre, med deres fetter og kusiner, også har fylt stedet med fryd og latter.

 

De eldste var 8 og 6 år den sommeren vi kom flyttende. Brygga var akkurat litt for høy til at de turte å kaste seg ut i. Men morfar fikset biffen! Med sine sterke og store armer tok han et barn i hver arm og hoppet de ut i vannet!

 

Barna vokste til og begynte å snuse på stuping slik som deres onkler, tanter og fettere gjør. Men hverken jeg eller Runar stuper, så…Kunne de få starte på Moshdas STUPESKOLE??!! Dette var et konsept mor og far (mest mor antar jeg, hun er hjernen bak det meste av familiens kreative krumspring!) utarbeidet for noen år siden da storefetter og nabo skulle lære seg å stupe.

Konseptet er enkelt, effektivt og går over noen dager:

  1. Avtale et klokkeslett på morgenen. De skal være ferdig skiftet med håndkle over nakken.
  2. Felles sykkeltur til brygga (Et sted for velforeningen der Far badet som ung gutt)
  3. Innføring i teknikk og stil.
  4. Starte på det nederste trappetrinnet for deretter å øke vanskegraden
  5. Pause. Moshda forteller historien om da han fanget fisk som ung gutt med bare HENDENE fra akkurat den  trappen! Et svært lydhørt og engasjert publikum!
  6. Øve, mens Moshda klapper, heier og tar bilder til spente foreldre
  7. Oppvisning for foreldre og øvrigheten
  8. Diplomutdeling!
Feil
Denne videoen finnes ikke

Små ting er av stor verdi..Her er mine foreldre et utrolig godt eksempel. Ting kan synes «ubetydelig», f.eks innen aktiviteter og handlinger man arrangerer og utfører. Men med en baktanke så kan det få noen konsekvenser med en verdi som ikke kan måles…. Jeg tenker f.eks på bånd som knyttes mellom generasjoner, her barnebarn og besteforeldre. Selvtilliten man får ved å lære noe nytt og bryte personlig barrierer.

-Eline

2 kommentarer om “Morfars stupeskole!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s