Hyttetur på egen øy i strandkanten? Sjekk ut Kystled!

Har dere hørt om Kystled? Det hadde ikke jeg før lillesøster inviterte søstrene sisters med familie til hyttetur i Oslofjorden for noen uker siden.

Det var et fantastisk opphold og jeg ble så begeistret over Kystled konseptet at det måtte bli en liten reklame blogpost!
Kystled er et landsdekkende nettverk av overnattingssteder. F.eks hytter, fyr, naust og sjøbuer. Også andre offentlige bygninger som ikke lenger blir benyttet til sitt opprinnelige bruk.

Standarden er enkel. Men du kan innenfor rammen allikevel legge inn noen valg som f.eks strøm, utedo, innlagt vann eller brønn. Felles for alle overnattingsstedene er kravet om å vaske og rydde etter seg.

Vi overnattet i en laftet tømmerhytte på øya Kjeholmen.

Jeg ante ikke at et så idylliske sted bare lå «et steinkast» unna der jeg bor. 20min biltur +15min rotur. Dette er noe av konseptet til kystled, tilgjengelighet. At friområder langs Norges kyst skal kunne benyttes av allmennheten og være til glede for flest mulig. At man skal få oppleve skjærgården på en miljøvennlig måte.

Og, jeg mener. Hvor kult er det ikke å ro til hytta??!! 😁🌞

I tillegg til geografisk tilgjengelighet, så opererer kystled også med en økonomisk tilgjengelighet.

Vi har «spareferie,» så jeg så for meg at en hytte i Bærums skjærgård, ville bli i stiveste laget. Men den gang ei!

Vi var tre søstre med familie og benyttet oss av alle de 17 tilgjengelige sengeplassene. Hytta kostet 2320kr pr døgn. (Noen lapper dyrere for de som ikke er medlem av Kystled.) Men dividert på tre, ble prisen helt overkommelig. For min gjeng på 6 personer, ble det 773kr døgnet. Med minimale reiseutgifter synes jeg dette var en god deal.

Været var fantastisk hele helgen. Innen for kategorien «turer» ble det blant annet: ro, fiske, snorkle, krabbe, bade og svømmeturer. (Jenny og jeg planla å svømme øya rundt, men kom bare halvveis!😉)

Mormor på besøk💛

Vi var på øya i tre dager og etter den første, tenkte jeg: Nå har vi brukt opp «alle aktiviteter». Nå kommer vel barna (11stk fra 1-13 år) til å kjede seg? Neida. De holdt det gående med overnevnte aktiviteter fra morgen til kveld. Fordi alt gikk i «slow motion», senket roen seg på en spesiel måte. Flere ganger så jeg barna liggende på brygga og bare stirret ned i vannet. Koste seg i hengekøya. Eller fant seg et perfekt krabbested helt for deg selv.

På kvelden ble det Monopol for de eldste barna, Uno for de yngste mens vi voksne koste oss ute i solnedgangen.

Den siste natten drømte jeg om å overnattet ute i køya til bølgeskvulp og måkeskrik. Jeg gjennomførte, men til lyden av 90- talls hits fra en annen partyhytte på øya og en kar som fisket hele natta!!

Takk for et fantastisk opphold, sjekk ut Kystled du også!

-Eline

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s