Å finne ro

På brygga vår, der jeg har vært hver sommer siden barndommen, kan jeg sitte å bare stirre ut i luften. Lytte til bølgeskvulp og kjenne vinden dra i ansiktet. Jeg kan observere skyene som farer forbi eller krabbene langt der nede. Solnedgangen over Kolsåstoppen får meg til å smile og fyller meg med takkemlighet og ettertenksomhet. Årets nyinnkjøpte hengekøye drar meg inn i drømmeland.

På brygga finner jeg roen meg, selv om det ikke er ro rundt meg. For stedet ligger rett under motorveien. Der durer biler, busser og lastebiler. Syklister suser forbi og «myke trafikanter» skravler i vei. Lyden går rett ned til meg, der jeg nyter «stillheten».

Mens jeg satt på brygga forleden dag, funderte jeg på dette bildet som kom til meg. At jeg kan føle en ro i meg selv, selv om det er bråkete rundt meg. At det er viktig å søke etter ro, i en travel tid.

Jeg har akkurat startet i nye jobb. Barna er tilbake på skolen og aktiviteter. At det er hektiske uker, er ikke å underdrive! Selv når det koker, tror jeg det er viktig å ha noen stunder hvor man finner stillheten. Kjenne etter om man er på rett kurs, trengs det å gjøre noen justeringer? Lukke øynene. Puste.

Gunhild Stordalen, en kvinne som virkelig imponerer meg, nevnte i et intervju med VG at hun blant annet hadde blitt mer bevisst betydningen av yoga, meditasjon og mindfulness. Jeg er ikke ekspert på noen av delene, min «greie» er bønn. Jeg tenker at alt egentlig overlapper hverandre. Felles nevneren er at man tar et skritt tilbake og innover. Er stille.

Jeg har hatt noen perioder i livet mitt som har vært veldig intense. Der jeg har vært svært usikker på valg og retning. Omstendigheter har tynget meg dypt inne i hjerterota. Jeg har oppsøkt stillheten/bønn/meditasjon/mindfulness i slike urolige stunder. Både fysisk som å være ute i naturen, men også innover i meg selv.

Jeg har opplevd at ved å gjøre dette, har jeg fått tanker som har hjulpet meg. Styrket meg. Jeg har fått noen nye perspektiver og tåken har letnet. Omstendighetene er kanskje de sammen, men jeg har endret måten å forholde meg til det på. Jeg har funnet en ro i meg selv, selv om det har vært urolig rundt meg.

-Eline

 

2 kommentarer om “Å finne ro”

  1. For å kunne finne og og få kraft til å følge sin egen vei, trenger man ro og stillhet til å tenke og hente inspirasjon. Det trengte også Frelseren. Han valgte ødemarken til bønn og kontemplasjon og kom gradvis til å forstå hvem han var og hva som var hans kall.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s