Skygg banen, kicket kommer!

Jeg får stadig kick, enten det er hage, hus, trening, skriving, matlaging, jobb, osv. Jeg får en eller annen tanke om noe jeg skal gjøre også bare bobler det over med ideer. Når «ånden kommer over meg» blir jeg helt ustoppelig, slipper alt jeg har i hendene og kjører på! Hvis jeg ikke får satt i gang med en gang, blir jeg amper. Hvis jeg blir avbrutt midt i det aktuelle gjøremålet, blir jeg SKIKKELIG amper. Jeg får gjort utrolig mye under slike kick, jeg kjører på med full kraft og entusiasme uten pause. Og prosjektene blir da ikke alltid så veldig gjennomtenkt, det har jeg jo ikke tid til. Det ender derfor ofte med at min kjære mann må bistå meg med ett eller annet vis underveis. Flytte et skap, lage en steinmur, dra opp en rot, hente en stein, legge unger osv. Utrolig nok hjelper han meg alltid med et smil og uten å si «hva var det jeg sa.» He`s my man!

Hage: Jeg har fått en ny hobby etter at jeg flyttet til Ljan, hage! Jeg kan holde på ute i timevis, enten det er å sette vårløk, spa opp nye bed, eller annet vedlikehold. I høst tok det litt vel av med vårløken, den kom jo på 50% og da blir jeg helt ko-ko i hodet, haha! Tror jeg satte ca 1000 løk, tuller ikke!! Jeg kom akkurat over en «selfie -videosnutt» fra 4.nov da jeg var ute med hodelykt i snøføyka. Jeg måtte bare sette de siste løkene før frosten satte seg! Søsteren min ville ha meg med på fest og jeg mugget fordi jeg heller vil være ute. Er det mulig å være så ko-ko?! Haha!

På samme måte som jeg uten forvarsel blir «besatt», forsvinner kicket på samme vis. Hvis jeg da ikke er ferdig med prosjektet, er det liten sjanse for at jeg gjør det ferdig før neste runde.. F.eks så kjøpte jeg ca 15 sommerblomster nå i våres men rakk bare å plante ut 13stk før piffen gikk ut av meg. Nå står det igjen to på trappen som jeg enda ikke har fått satt i jorden. ER DET MULIG!! Hvor vanskelig kan det være å gjøre noe selv om kicket har forsvunnet?!

Trening: I våres var jeg sikker på at jeg var gravid, hadde 4mnd mage. Det var IKKE sjokolademage! Joda. Heldigvis inntraff kicket slik at jeg kom i gang med trening. Jeg kjørte på tidlig og sent med jogging, styrke, spinning og kano. Jeg overtrente og kjørte på for hardt for fort. Bekken og hofter knirket og satte meg ute av spill i nesten to uker. I løpet av dette tidsrommet forsvant kicket og det samme gjorde treningsskoene. ER DET MULIG! Kan jeg ikke bare trene «litt hver dag» og holde det gående selv uten kick?!

Kanotrening lørdag morgen

 

 

 

 

 

 

Skriving: På en av fridagene mine fikk jeg «skrive ånden» over meg. Jeg sendte barna i barnehagen for å skrive helt uforstyrret. Jeg fortsatte når de kom hjem, satte de foran tv. Middag var fiskepinner i pølsebrød. Jeg bestakk eldstemann med godteri og ekstra skjerm mot at hun skulle legge de to yngste. Jeg satt med andre ord øynene klistret til skjermen absolutt hele dagen og til sent på kveld. Jeg var så gira, det var så gøy og jeg klarte ikke løsrive meg. Selv ikke barna, verking i kroppen, et bomba hus og «familie forpliktelser» fikk meg ut av bobla.

Jeg fikk svi neste dag da barna kommenterte at jeg BARE satt på skjerm. Og en gammel gravidplage gjorde sitt inntog fordi jeg hadde sittet så lenge stille, bekkenløsning. Den satt i nesten to uker. ER DET MULIG! Kan jeg ikke bare skrive litt hver dag slik at «livet rundt» og helsa fungerer som det skal?

Hjem: Jeg tror jeg har flyttet på alt som kan flyttes på i alle rom. Flere ganger. Kjøkkenet er det eneste som har stått urørt, men det har hatt behov for et strøk med maling en lang tid. Ikke langt unna juletider, kom kicket…-Nei! Jeg har ikke tid, det er jo den travleste tiden på året! Mor som bor i 2.egt sa at jeg for all del ikke måtte starte på dette prosjektet men heller vente til nyåret. «Det var et veldig fornuftig råd», tenkte jeg i det jeg dro kortet og betalte for malingen. Jeg hadde en avspaseringsdag på jobben og satte i gang. I mitt hode skulle det bare ta to, maks tre dager, en dag med skraping og en-to dager med maling. Det hele tok 4 dager og jeg var kaputt. Julevasken ble overfladisk for å si det sånn! 😉 Men det ble skikkelig fint og kidsa var involvert i skraping og maling. Så denne gangen gangen klarte jeg å fullføre prosjektet og i tillegg være hyggelig og grei med helsa i behold!

 Å utføre prosjekter uten kick, klarer jeg det?

Dette var fire eksempler, jeg har maaaaaaaange flere. Det er deilig å få kick, være i min egen boble av kreativitet og energi. At jeg får gjort mye er en bonus. Men jeg ser jo at noen av prosjektene kan bli litt voldsomt noen ganger. Jeg er ingen topp mor og ektefelle, jeg blir veldig egosentrisk og usosial. Så jeg prøver å justere litt. Jeg øver meg også på å gjøre prosjekter også uten å «få ånden over meg».

I dag tvang jeg meg til å ta fatt på barnerommet som de tre yngste deler. Jeg har utsatt det i flere uker til fordel for «kick-oppgaver».  Rommet er ganske stort, men det blir fort BOMBA. Nå fløt det over av lego, steiner, skatter, pokémon, spinnere, figurer, rusk og rask. De tidligere sorterte boksene var bare et stort kaos, madrassene var fylt med bittesmå leker og en kikk under sengene gjorde at jeg mistet helt motet. Hvordan ble det sånn, nok en gang?! Barna er egentlig flinke til å rydde og alt har i utgangspunktet sin faste plass, men…Jeg håpet i det lengste at «ånden skulle komme over meg» men nei da! Gretten og grumpy satte jeg i gang.

Jeg har ryddet og sortert i hele dag og det har vært helt forferdelig! No energy, no spirit, no boooom i hodet!! MEN nå er det ryddig, jeg klarte det selv uten kick, yes! Og det er jo følelsen jeg har nå som er så utrolig deilig. Å gjennomføre noe som ikke er lystbetont men som jeg har bestemt meg for.

Jeg synes det er deilig å få kick men jeg må lære meg å ikke gå helt bananas. Jeg kan også gjøre noen justeringer med ren viljestyrke. Det er viktig at den muskelen også styrkes slik at vi kommer dit vi virkelig vil i livene våre. At hodet og fornuften også er med å bestemme, ikke bare følelsene og impulsene.

-Jeg skulle foresten rydde resten av stuen nå, men så ropte pc` n på meg og vips har jeg sittet her noen timer. Det var ikke DET jeg skulle gjøre! O salige kick, vik fra meg! Kom tilbake viljestyrke!

-Eline

8 kommentarer om “Skygg banen, kicket kommer!”

 1. Jeg forstår den situasjonen veldig godt. Jeg hadde det også med kick, eller skippertak som jeg kalte det. En tid som var værst, var da min mann reist bort. Stakkars, han visste aldri hvordan huset var da han kom hjem. Jeg,hadde revet ned og kanskje brygget opp, eller flyttet ting , eller malt til det ukjennelige. Forstår ikke at han godtok det. En gang han kom hjem hadde jeg revet ned et såkalt pikeværelse, som det var i gamle bygårder, og delt et stort soverom i to. Ene stuen fløt av masse rot og det var nesten u fremkommelig. Da la han seg inn på et hotell, men heldigvis var det bare for noen timer. Vel det høres ut Sidsel som om jeg var vill som Eline, men det var en sjelden gang. Frithjof ble som regel fornøyd med resultatet. Heldigvis eller skal jeg si desverre,er ikke helsen hva den en gang var, så det er slutt med å snu rundt og male o.lign. Drømme kan man alltid gjøre. Ha en kjempefin helg.

  Liker

  1. hehehe herlig beskrevet Judith, vi to er av samme kaliber der! Tenk hva vi hadde fått til hvis vi slo oss sammen? 🙂 🙂 🙂 Hehe det med hotell må jeg tipse Runar om!

   Liker

 2. Veldig bra med kicks og litt av de andre kvalitetene innimellom må til seff, men bare se alt du får gjort! Vi har nok endel artige kicks i denne famiien også!! Det må til, synes du beskriver dette fenomenet fint! Du er blitt litt av en blogger, gratulerer! Jeg er FAN!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s